Four down but still one to go!
Gister hebben we hier in Cairns onze four monthanniversary gevierd! We zijn alweer 4 maanden van huis weg! Beginnen jullie ons al te missen?! We hebben natuurlijk weer veel leuke dingen gedaan en meegemaakt sinds ons laatste verhaal.
We zijn vanuit Townsville met de ferry naar Magnetic Island gegaan.Aangekomen bij ons hostel kwamen we al gelijk bekenden tegen. Hier aan de oostkust komen we echt steeds dezelfde mensen tegen, heel gezellig! Maaike wilde hier gaan duiken en kon dat gelijk dezelfde middag doen. Helaas was er niet veel te zien maar wel voor het eerst een shoredive gedaan, vanafhet strandhet water inlopen. En Mariska kon vanaf de kant ons vlaggetje volgen.
De volgende dag hebben we scooters gehuurd en zijn we het eiland over gecrosst. Het eiland bleek wat kleiner dan we dachten, binnen 15 minuten waren we al aan de andere kant! Maar onderweg waren er veel mooie uitzichtpunten. Aan het eind van de dag moesten we tanken en het kostte wel 1 dollar pp.
Vervolgens namen we de ferry weer terug naar Townsville en stapten we op de bus naar Mission Beach. Ons hostel zat hier 15 minuten rijden van de bewoonde wereld maar we waren hier ook maar voor 1 ding. Het white water raften! 's Ochtends vroeg werden we opgehaald en naar de Tully river gebracht. Hier kregen we een mooie outfit, inclusief mooie sandalen. Erg charmant! Het raften was echt super! De stroomversnellingen werden steeds heftiger, we hebben gezwommen, we zijn uit de boot gevallen, onze boot is omgekiept, Maaike is van een rots gesprongen, Maris vond het iets te hoog! Helaas sprong Maaike ook nog met haar knie op een rots wat een zeer pijnlijke knie opleverde. Maar al met al een hele leuke dag!
Na Mission gingen we op naar Cairns, bekend om het Great Barrier Reef. Dit wilden wij uiteraard niet missen dus gingen we weer op een boot naar het reef. Hier was het duiken gelukkig een stuk spectaculairder met haaien, schildpadden en natuurlijk nemo! Mariska heeft gesnorkeld en heeft ook hele mooie dingen gezien. En natuurlijk werden we weer zeeziek! Maaike had onderwater camera gehuurd maar na de eerste duik bleek deze kapot te zijn, terug in Cairns dus aangegeven dat de camera kapot was. De man was echter niet zo klantvriendelijk en wilde Maaike 300 dollar laten betalen omdat hij ervan overtuigd was dat zij de camera kapot had gemaakt. Na een felle discussie liep hij weg kwam terug en schreeuwde dat hij 300 dollar van de creditcard af zou halen. Gelukkig was het reisbureau wel klantvriendelijkze hebben het huurbedrag terugbetaald en vechten het zelf verder uit met de cameraman.
Na een paar dagen in Cairns zijn we naar Cape Tribulation gegaan. Een plaatsje ten noorden van Cairns in het midden van het rainforest. Op de weg ernaartoe deden we een croccruise en hebben een 4,5 meter lange krokodil gezien genaamd scarface! Verder zagen we heel grote spinnen,vogels en bomen. Alles is hier echt groot! Na een nacht tussen de spinnen zijn we gaan junglesurfen, een soort tokkelen tussen de bomen door.Verder hebben we hier heerlijk uitgerust op het supermooie strand.
Terug in Cairns had Maaike nog veel last van haar knie terwijl het raften al een week geleden was. Toch maar even naar de dokter, hier bleek dat ze een gescheurde knieband had.Dat wordt rustig aan doen, en dat hebbenwe dan ook gedaan! We hebben hier veel bij het lagoon gelegen. Omdat je hier de zee niet inkan vanwege de kwallen hebben ze een grootbuitenzwembad gemaakt.
Omdat we naal dat luieren toch wel iets actiefs wilden doen, hebben we woensdag een Min Jin Swing gedaan. We moetsen metz'n tweeeen in een soort harnas gaan liggen en werden naar 45 meter hoogte getakeld. Hier trokken we aan een koord en vlogen naar beneden als een soort schommel! Heel leuke en zelfs Mariska vond het niet eng! Het was naast de bungjy jump maar daar wilde ze zich toch nog maar niet aan wagen!
Morgen stappen we weer op het vliegtuig, onze allereerste domestic flight! We vliegen naar Alice Springs en gaan een tocht doen door de outback! Na onze lazy days in Cairns hebben we er veel zin in! We horen dat het in Nederland lekker weer is en hopen dat, dat zo blijft zodat we ons mooie kleurtje nog wat langer kunnen behouden.
Veel liefs weer vanuit OZ!
Wow...jullie zitten ook niet stil daar zeg! Zoveel leuke dingen allemaal, ik zou er bijna jaloers van worden :P
haha. Nog veel plezier!!
xxx Joyce
Wauw wat een avonturen weer! Geniet nog maar even flink van het laatste maandje!
Liefs vanuit mn nieuwe huisje
Joyce, als je nog eens 4 maanden weggaat vermoord ik Wufl:P
Wat een pech Maaike dat je nu net de laatste maand met een pijnlijke knie moet rondlopen. Sterkte hoor. Geniet nog zoveel mogelijk van alles. Dag hoor - xxx Marianne
Nog even flink genieten inderdaad, maak het de langste maand ook. Ik ben erg benieuwd hoe de outback is... Kijk uit naar jullie volgende stukje. Xxx Matthijs
Bij zoveel avonturen hoort minstens 1 litteken. Laat dat dus maar je knie zijn. Sterkte met je rugzak sjouwen. Laat zo'n aboriginal je maar even helpen.
Stoer van die Min Jing Swing. Well done Mariska!!
Ik ga snel jullie foto's bekijken. Emile