We don't like Sydney, we love it!
Allereerst willen we iedereen nog een heel gelukkig 2009 wensen! Voor ons is dit jaar in ieder geval heel goed begonnen.
De afgelopen 2 weken hebben we in Sydney en omgeving doorgebracht. Nadat we de eerste dag al de Harbour Bridge en het Opera House hadden gezien kregen we het Sydney gevoel te pakken en zijn we een van de stranden gaan bezoeken, Maroubra beach. Helaas was het best koud die dag en hoorde we dat er een haai bij Sydney was gesignaleerd dus gingen we al vrij snel terug naar de stad. Daar zijn we naar Darling Harbour gegaan, een leuk haventje dicht bij ons hostel waar het altijd gezellig druk is. We zijn er dan ook vaker naar toe geweest.
Vanaf Darling Harbour hebben we, gelukkig met mooier weer, een ferry genomen naar Circular Quay. Vanaf de ferry hadden we een mooi uitzicht op de skyline van Sydney en zagen we de Harbour Bridge en het Opera House vanaf een andere kant.
En toen was het... New Years Eve! De reden waarom we deze weken in Sydney waren. Na wat tips hebben we besloten om naar de Botanic Gardens te gaan. We hoorden dat we er vroeg moesten zijn, het ging om 10.00uur open dus stonden wij er met onze picknickspulletjes om 9.45uur. Na 4uur in de brandende zon in de rij te hebben gestaan, mochten we eindelijk naar binnen!! Maar we hadden dan ook een mooi plekje met, tussen de bomen door, uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House. Na een leuke dag was om 21.00uur het eerste vuurwerk voor de kindjes en om 0.00uur brak het spektakel pas echt los! Het vuurwerk was echt supermooi! Alleen een beetje jammer dat het daarna ook gelijk afgelopen was.. maar na een hele dag in het park vonden wij het ook wel genoeg!
Dit jaar durfden wij het aan... we hebben een Nieuwjaarsduik genomen bij Cogee Beach! In tegenstelling tot Nederland was het hier, gelukkig, mooi zwemweer!
Omdat het vrijdag wat minder weer was besloten we naar het Aquarium te gaan, helaas dachten meer mensen dit. Wat een drukte! Maar desalniettemin hebben we Nemo gevonden, durfden we het aan dicht bij de haaien te komen en hebben we zelfs 2 zeekoeien gezien!
Zaterdag werden we door Clare, een vriendin van Matthijs en Martijn (Broer van Maaike + vriend), uitgenodigd voor een echte poolparty met bbq! Clare is opgegroeid in Sydney maar woont nu in Rotterdam, toevallig was ze nu ook weer even in Sydney en kon ze ons zo mooi wat tips geven!
Na een weekje in het centrum van Sydney zijn we verhuisd naar een hostel in Bondi, ‘het strand' van Sydney. Hier hebben we een paar dagen lekker op het strand gelegen. We dachten dat partytown was, maar dit viel helaas tegen, alles ging om 0.00uur al dicht. Gelukkig hadden we de afgelopen week de Side bar al een paar keer op z'n kop gezet! Ook hier was de Tuesday cheap movie night dus zijn we naar de bioscoop geweest, deze keer hebben we ‘The curious case of Bejamin Button' gezien. Ook weer een aanrader!
Na een paar dagen luieren waren we toe aan wat avontuur! We hebben een trein genomen naar Katoomba, een plaatsje in de Blue Mountains. Waar we de eerste dag nog rustig aan begonnen en het pittoreske plaatsje Leura hebben bezocht. De volgende dag trokken we onze bergschoenen aan en zijn we gaan wandelen, hebben we een heel steil treintje naar beneden genomen, een kabelbaan omhoog en hebben we nog meer gewandeld. Na heel veel trappen op en af te hebben gelopen zijn we lekker uit eten geweest! Dat hadden we verdiend en het was driedubbel feest! ( Broer van Maaike was jarig, Mariska's oma was jarig en we waren precies een maand geleden vertrokken!) De laatste dag zijn we naar de Wentworth falls gegaan, we mochten weer lekker klimmen! Helaas was de waterval een beetje opgedroogd.. maar het blijft toch mooi!
Nu zijn we weer terug in de stad, waar we ons al helemaal thuis voelen. We verblijven in een oud treinstation met echte wagons als kamers! Morgen mogen we vroeg op... we vliegen om 8.50uur naar Christchurch, Nieuw Zeeland! Vanaf morgen zitten we dus echt aan de andere kant van de wereld, met 12 uur tijdsverschil!
Bedankt voor alle berichtjes, we wensen jullie succes in het koude Nederland en veel plezier met schaatsen!
Hoi Maaike,
Echt super leuk om tussen de werkzaamheden door op de hoogte te blijven van jullie avonturen!
Afgelopen weekend stond voor heel Nederland in het teken van schaatsen en dat was natuurlijk super, maar als ik jullie verhalen zo lees, lijkt me dat toch ook wel wat! Geniet ervan, doe voorzichtig maar maak vooral veel plezier! Groetjes van Annemiek en de hele Bongo-club!
Hallo Dames,
Een beetje laat, maar toch: "een zeer inspirerend en gezond 2009!!"
Nu op weg naar Nieuw Zeeland. Geniet ervan.
X Eric en Yvonne
bergschoenen ;)
geniet van nieuw zeeland!!
X
Wederom heben jullie weer een superavontuur beleefd! Haha met glas durven jullie wel he bij de haaien ;)!! Jullie zijn al aardig bruin geworden zie ik! Helemaal super en gave foto's weer zeg! Het is daar erg mooi! Goeie reis naar Nieuw-Zeeland!
xx
Lieve maris,
Wat een gave verhalen zeg!
Geweldig om te lezen en supergave foto's. Ben echt jaloers op jullie!!!
Op kantoor is er niet veel veranderd. Druk voor de nwe zomerreizen en veel mail in de mailbox. As usual;)
Het is even wennen met 3 leidinggevende en al die regeltjes maar met de meiden is je dag altijd gezellig. Ondanks de drukte moeten we af en toe lachen om stomme dingen en gaan de dagen soms wel snel.
Heel anders dan bij jou, heeft mijn zoon voor het eerst op het ijs gestaan. Hij is ook al aan het wisselen en wordt al bijna 6!
Nou meis, geniet van je reis.
tot mails/hyves.
xx chantal guttenberg
HAllo meiden van Going down Sealand,
Gaaf dat jullie ons zo mee laten genieten. En zelfs een kaartje gekregen van jullie 1e maands diner. Bedankt daarvoor. Ik heb intussen de familienieuwsbrief nummer 2 gemaild en ben al aan nummer 3 begonnen, dus binnenkort: You've got mail!!.
Tot aan de telefoon, skype, mail of blog en natuurlijk goed uitkijken voor wal- en andere vissen.
Nog een Gelukkig Nieuwjaar xxx
Voor jullie is het zeker een mooi begin van het nieuwe jaar ;)
xxx
ilona
Leuk om wat weer van jullie te lezen. Ik heb ook goed nieuws ik ben op 30 december bevallen van een dochter Emma alles gaat goed. Ik wens jullie ook veel plezier in Nieuw Zeeland en alle goeds voor 2009 toe. groetjes MICHELLE
Hoi Maaike en natuurlijk ook hallo Mariska,
Even door jullie website heengelopen en het ziet er echt allemaal super uit. Natuurlijk was ik dan ook erg benieuwd naar de foto's van Sydney en het vuurwerk, waar jij Maaike ook naar had uitgekeken, maar die foto's kon ik even niet vinden.
Heel veel plezier samen toegewenst daar Down Under.
Groetjes uit zonnig & koud Holland,
Tamara Lagendijk (MGI)