Christmas in sunny Melbourne!
Na ons heerlijke strandagje zondag gaan we lekker slapen. Totdat we om 5.45 uur wakker worden van 2 vreemde geluiden. Een buiten en een binnen. Wat is dit? Is het nou buiten of binnen? Moeten we nu iets doen? Staan er mensen buiten? Ja 2. Lopen er mensen op de gang? Nee. Oops brandalarm, en dit keer geen oefening!! We besluiten toch maar naar buiten te gaan en even later staat iedereen daar in pyjama. Gelukkig bleek het vals alarm, denken we, want we mochten weer naar binnen!
De volgende dag lekker brak en met 32 graden in de Botanic Gardens gezeten.Dinsdag verhuisden wevan het ene, volgeboekte hostel, naar een ander hostel. En van een 4 persoonskamer naar een tweepersoonskamer, wat een luxe! 's Avonds hebben we in Australia de film 'Australia' gezien, alleen Nicole Kidman speelde een Engelse toch jammer! Verder erg mooie film, echt een aanrader!
We keken al een tijdje naar woensdag uit, we gingen een tour maken naar de Penguinparade! Omdat deze 's avonds is en ze graag de rest van de dag wilde vullen, gingen we eerst naar een wildlifepark. Leuk Koala's, Walibi's en Kangoeroes in het wild bekijken. Helaaszaten de arme beestjes in kleine hokjes en vonden we er niet veel aan!Daarna lekker uitgewaaid op het strand en natuurparkde 'Nobbies' bezocht. Afsluitend een heerlijk pizzadiner, wat betekende 3 stukjes pizza snel opeten bij een picknicktafel. En 's avonds was daar dan het grote moment we zagen de 'little penguins' uit de zee komen. Elke avond komen deze penguins terug om de jongen te voeren. Alsze de zee uitkomen wachten ze op elkaar omdat ze anders niet durven. Ziet er heel schattig uit!
Christmas day! Begonnen met een heerlijk ontbijt in het zonnetje, wat ons niet echt een kerstgevoel gaf. Gelukkig hadden we kerstmutsen op! Daarna lekker gerelaxt in het park. We waren van plan lekker uiteten te gaan.. wat bleek bijna alle restaurantjes zijn gesloten met kerst! Gelukkig vinden we een open Italiaans restaurantje en krijgen we nog een gratis drankje ook! Ze kennen hier geen 2e kerstdag, dus hebben wij dat ook maar overgeslagen. We hebben lekker cultureel het Immigration Museum bezocht.
Onze laatste dag in Melbourne hebben we genoten van het uitzicht op de Eureka Tower, de hoogste toren van Melbourne. Toen bleek pas hoe groot Melbourne eigenlijk is! Om 19.00 uur was het tijd voor onze 12 uur durende busreis naar Sydney... vannochtend vroeg zijn we aangekomen in Sydney! Uiteraard hebben we het Opera House en de Harbour Bridge al gezien!
Woensdag gaan we hier New Years Eve vieren, iedereen alvast een fijne jaarwisseling gewenst!! Foto's van Melbourne volgen asap!
Liefs vanuit zonnig Sydney!
Oew, wat maken jullie allemaal veel mee daar!...klinkt een stuk spannender dan Gigny sur Saone :P haha.
Wat lief ook dat jullie die pinguins en andere beestjes hebben gezien. Wel jammer van het kerstgevoel, maja troost je, wij hebben ook (weer) geen witte kerst gehad...maar het vriest nu wel, brrrr.
Nah fijne dagen nog en veel plezier met het masterlijke vuurwerk daar! hebben ze daar trouwens nog iets speciaals wat ze eten met oudjaar? zoals oliebollen bij ons?
groetjes + kussies Joyce
Hai Maaike!
Echt leuk om al de foto's van jullie te bekijken.
(Ik zag dat je ook je nieuwe Nike schoenen al in gebruik hebt:-) Stoer hoor!
Ik wens je alvast heel veel plezier tijdens oud en nieuw!
En ook alvast een gelukkig nieuwjaar!
Kim
Meiden, alvast een heel gelukkig 2009! Wij moeten er nog even op wachten.
He Maaike,
Een heel gelukkig nieuw jaar. Het ziet er allemaal geweldig uit. Hoop dat jullie het naar jullie zin hebben. Nou geniet maar lekker en als je thuiskomt moeten we maar even afspreken.
Dikke kus
Ha ladies,
Gelukkig nieuwjaar! Hoe was het in Sydney? De beelden op tv zagen er goed uit! Lekker warm, maar de mensen zaten daar al vanaf s'ochtends vroeg voor een plekkie! Klinkt echt heel leuk dat pinguin theater! Ben benieuwd naar de foto's van Melbourne en Sydney.
Have fun!!
Joyce
Heei Dames!!
Ziet er weer fantastisch uit! Ben wel een beetje jaloers hoor! Wij zitten hier maar in de kou!! Veel plezier daar nog!! En wanneer gaan jullie naar de volgende bestemming??
xx
Hoi meiden,
Jullie ook een heel gelukkig 2009 gewenst! Wanneer we de verhalen lezen zal dat wel lukken denk ik... ;-). We krijgen ook weer onzettend heimwee wanneer we het allemaal zien en lezen! Wachten met spanning op nieuwe avonturen! groetjes
Hee Maaike! Allereerst: happy newyear! :)
Wat leuk om jullie avonturen te lezen zeg! Het klinkt nu al als een groot avontuur, ben benieuwd wat jullie verder nog mee gaan maken. En die foto's....ben jaloers!! Hier is het wit en koud en zoals elke winter eigenlijk. Dus wees niet bang, je mist niks hoor haha!
Veel plezier nog! Liefs uit Heino